vrijdag 19 juni 2009

Het knooppunt

Bovenstaande foto is van een knooppunt van snelwegen in LA, hier vlakbij. Een van de eerste dingen dat we gedaan hebben hier toen we hier in LA zijn gaan wonen is het kopen van een Tom Tom, ik denk namelijk dat ik zonder dit hulpmiddel de weg helemaal nooit op zou gaan, het is zo'n wir war van snelwegen en een hectiek van auto's. Als Andrew klaar is met zijn studie gaan we het liefst richting San Diego, voornamelijk om dit soort dingen te vermijden.
Maar in de tussentijd moet ik hier wel op pad en volg ik mijn Tom Tom.
De reden dat ik deze foto hier op de blog plaats is omdat het goed weergeeft hoe mijn leven op dit moment voelt. De laatste tijd is het voor mij wat moeilijker hier, het wennen aan de cultuur, het missen van mijn eigen land en de mensen en het opbouwen van een nieuw leven is moeilijk. Vaak trek ik me liever terug in mijn vertrouwde appartmentje zonder de strijd aan te willen gaan. Maar ik weet dat negeren van gevoelens en vermijden van de wereld geen optie is. Ik ga de weg op en volg mijn Tom Tom....Ik vraag God om mijn leven richting te geven en volg Hem, de route niet altijd makkelijk maar uiteindelijk kom ik altijd aan op plaatst van bestemming en het eindpunt is altijd beter dan ik zelf had kunnen bedenken.

Janneke

2 opmerkingen:

Connie zei

goed zo lieverd, al doet t me verdriet je bloggie te lezen. Ik denk iedere dag aan je en weet dat het maar een tijdelijk ding is voor je. Weet dat je pas een jaar daar bent schat en zie hoever je nu al bent gekomen!Over een tijdje weet je niet meer wat dropjes en stroopwafels zijn ;-) Hou je taai en natuurlijk ook bedankt voor je allerliefste geslaagd kaartje die ik vandaag in mn bus vond (zeg trouwens maar gerust KAART) Hij staat op de schouw bij de kachel en ik ben heel trots dat ik van jullie mn eerste kaartje heb gekregen. Heel veel knuffels lieve Jansie, tot heel gauw bellen of mailen! Dikke kus! Connie

marleen wallerbosch zei

Hi Janneke,

Lees zo nu en dan je blog. Erg leuk!

Sterkte! Heimwee betekent dat er veel mensen zijn die van je houden en aan je denken en vice versa natuurlijk! Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat je God hebt gevonden die je hierin sterkt.

Groetjes!

Marleen