dinsdag 23 september 2008

Martin en Maria in the USA!
Avonturen met mijn ouders!
Mijn ouders zijn afgelopen donderdag aangekomen bij ons! Het was een top weerzien, het duurde best lang voordat ze vanaf het vliegveld bij ons in Pasadena waren (welkom in het LA verkeer, geen doorkomen aan!) en ik zat in spanning voor ons gebouw in het grasveld te wachten. Ik werd een klein beetje emo toen ik ze weer zag, het was eigenlijk niet eens zo lang (2.5mnd) maar voor mijn gevoel had ik ze al zo lang niet gezien! Het was heel leuk om ze ons appartementje te kunnen laten zien en voor hen was het ook fijn om te zien waar wij wonen. 
Andrew moest de eerste 1.5 dag werken dus ben ik met mijn ouders op pad gegaan. We zijn de eerste dag naar Venice beach en Santa Monica gegaan. Vooral Santa Monica vind ik echt top, mooi breed strand, leuke winkeltjes en restaurantjes. De volgende dag zijn we naar de Farmers Market geweest, mijn favoriete tijdsbesteding...allemaal verse producten en gratis proeven..mmm. S'middags zijn we naar Downtown LA geweest, daar heb je Union Station, een heel mooi oud station en een oud mexicaans gedeelte. Ook nog China town gezien..vonden we persoonlijk wat minder, ook omdat we wat chinese 'dumplings' namen waar het vlees nogal ondefinieerbaar van was :(. Bij Union Station was een hele grote filmset en ik vroeg de crew welke film ze aan het opnemen waren. Ze zei dat ze dit niet kon zeggen maar vertelde wel...'It is the Fifth.... then you'll for sure know it'.... Hierbij moet ik even jullie hulp inschakelen (Connie!!), welke vijfde film zit er aan te komen?
Toen we die dingen allemaal gezien hadden had Andrew het idee om in Downtown te gaan eten(zie foto waar al die hoge kantoorcomplexen zijn). Hij was er met Randy overdag geweest maar wist niet dat er s'avonds een wat minder sfeertje hangt :( Het werd een beetje donker toen we begonnen te lopen richting het restaurant gebied wat Andrew in gedachten had. Eerst was het nog wel cool en voelden we ons prima. Maar na verloop van tijd werd het donkerder (en Andrew wist ook niet helemaal meer waar we waren..slik). Op een gegeven moment waren we in een gebied waar alleen maar mensen op de straat hingen en op de hoek van de straat stonden. En geloof me, het was niet bepaald een relaxt sfeertje. Ik werd een beetje bang, en helemaal toen we een dakloze man naakt zagen staan in de bosjes (de details worden jullie bespaard). We liepen door en de sfeer werd alsmaar grimmiger, ik greep Andrew stevig beet en raakte bijna in paniek, zag allemaal beelden van gangster films voorbij flitsen (met mij in de rol van underdog;(. Mijn ouders liepen een paar meter achter ons, ook niet bepaald op hun gemak! Door een wonder zagen we ineens een 'betere' straat met een California Pizza kitchen! Niet bepaald het restaurant wat we in gedachten hadden maar een veilige haven! We zijn daar naar binnen gevlucht, hebben heerlijk gegeten en hebben toen lekker veilig een taxi teruggepakt...pffff wat een avontuur....wel wat anders dan door een verlaten Lichtenvoorde als de kroegen dicht zijn!
Zondag hebben we een relaxte dag gehad, heerlijk ontbijt bij een frans tentje, botanische tuinen bezocht en door Pasadena gereden. Nu zijn mijn ouders voor vier dagen een tripje aan het doen naar Orange County en Santa Barbara en omgeving, ze komen donderdagavond weer terug bij ons.

Gestart met mijn baan!
Maandag ben ik gestart met mijn baan bij Fuller. Ik heb nu dus twee dagen erop zitten en de eerste ervaringen zijn positief! Er heerst een onwijs goede sfeer en iedereen is erg aardig. Veel dingen zijn me nog wel onduidelijk maar dat komt in de loop van de tijd wel. De professoren waar ik voor werk (een vijftal) zijn vriendelijk en ik zie het wel zitten om voor ze te werken. Deze week is orientation week voor de nieuwe studenten (inclusief Andrew) en dat is een leuke binnenkomer want er zijn veel activiteiten gaande waar ik ook bij ben. Zo leer ik ook de mensen en de omgeving beter kennen. Ik zit nu nog in een kantoortje helemaal alleen dus dat is wel wat minder maar als het goed is komt over een maand iemand erbij. 
Andrew heeft het ook naar zijn zin en kennis gemaakt met zijn mede studenten. Volgende week start hij met de lessen en hij heeft er erg veel zin in. Het is leuk dat wij in dezelfde omgeving zijn, ik zag hem vandaag een paar keer op de Universiteit en ik werk voor 2 van zijn professoren. Ik kom echt een beetje tot leven met al die nieuwe contacten en activiteiten gaande, dat is een goed gevoel!2 opmerkingen:

Connie zei

Ben supertrots op je Jansie, lekker bezig! Heerlijk dat je paps en mams er zijn! Geniet ervan en dikke zoenen!

Breitenberg zei

janz I love that shot of the train station in LA. so many good memories in that place...love to you and the bru