donderdag 20 augustus 2009

Een verrassing van Andrew voor mij!..... een hollandse fiets!!!
Dinsdag op mijn werk belde ik Andrew op. Ik vroeg wat hij aan het doen was en hij zei dat hij bezig was met een verrassing voor mij! We hadden het vorige week gehad over het fietsen in Pasadena. Ik vind het gewoon het fijnst om op een 'normale' fiets te fietsen en niet een mountainbike. Ik heb gesolliciteerd op een andere baan (morgen hoor ik of ik het ben geworden, dan vertel ik meer).. en die baan is een paar kilometer van ons huis. Normaal loop ik naar mijn werk maar dit is te ver. Dus we waren aan het brainstormen hoe ik op bestemming ga komen (we hebben 1 auto en hier fietst bijna niemand). Sowiezo mis ik het fietsen wel, het gedeelte van Pasadena waar wij wonen is behoorlijk vlak dus fietsen kan eigenlijk best.
Anyway... toen ik thuis kwam had Andrew een fiets voor me gekocht op Craigslist (aka...amerikaanse marktplaats)!! Hij heeft 'm opgepikt in Hollywood waar hij al 20 jaar bij iemand in het schuurtje stond. Ik was errug blij!! Hij ratelt een beetje en is oud maar ik voel me erop thuis, ik heb nog nooit een niet ratelende fiets gehad in Nederland..zo hoort het!!!

We passen voor 5 weken op een collega's huis (relaxt...een echt huis met 4 slaapkamers), en ik ben de laatste twee dagen met mijn fiets naar het werk gegaan. Ik voelde me ineens weer echt mezelf... de nederlandse ik. Toen ik vandaag een boodschap deed op de fiets hing er een man uit een balkon en schreeuwde... "Way to go Green!" (met andere woorden.... Goed bezig voor het milieu zo op je fiets!) Ik vond het grappig want in Amsterdam zie je meer fietsen dan auto's en moet je soms een parkeer plek voor je fiets zoeken, hier is het andersom en valt het op als iemand (op een normale fiets) fietst.

1 opmerking:

Annelies zei

Nou dat ziet er inderdaad lekker Hollands uit! You go Andrew! Wat een leuk cadeau! Heb je er ook een bandenplakset bij ;-) hihi...