zaterdag 29 augustus 2009

Recept voor mijn moeder


Courgette brood/cake/muffins

Mam, dit heerlijke recept is voor jou!
Maar ik raad iedereen aan om het ook te maken, het is makkelijk.

  • 375 g bloem
  • theelepel zout
  • theelepel baking soda
  • theelepel bakpoeder
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 235 ml zonnebloem olie
  • 450 g suiker
  • 15 ml vanille extract
  • 225 g geraspte courgette (ongeveer 1 courgette)
  • 115 g walnoot stukjes (een volle hand)
Verwarm de oven voor op 165 graden Celcius
Vet 2 bakblikken in of 1 bakblik en een muffinblik (voor 8 muffins en een cake)
Meng de bloem, de baking soda, het bakpoeder en de kaneel door elkaar.
Mix de eieren, olie, vanille en suiker in een grote schaal.
Doe de droge mix bij de mix van eieren etc. Goed mengen.
Als laatste gaan de geraspte courgette en de walnoten er in, weer goed mengen.

Giet het mengsel in de bakblikken en zet het voor 45 min tot een uur in de oven. Prik erin met een cocktail prikker. Het is gaar als er geen deeg meer aan de cocktail prikker blijft plakken.

Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen: