maandag 28 september 2009

Back to school


Vandaag ben ik begonnen met het vak ‘Marriage and Interpersonal relationships’. Het eerste vak ooit in het Engels, het eerst vak na 4 jaar in het volwassen werkende leven. Ik vond het GEWELDIG om weer in een klaslokaal te zitten. Het is vooral leuk omdat dit een vak is waar ik echt interesse in heb en niet kan wachten om meer te leren. Ik kan me niet echt herinneren op de HEAO super enthousiast te zijn geweest om meer te leren (over economie :). Gaandeweg kom ik er steeds meer achter wat mijn interesses zijn en waar ik meer over wil leren. Op dit moment zijn het twee uiteenlopende gebieden: Psychology, met name het praktische ervan, mensen op weg helpen in hun relatie en leven. Het tweede is op het creatieve vak: koken, schilderen, naaien, tekenen, tuinieren, pottenbakken ;). Hopelijk komt het ooit samen; het helpen van mensen door middel van creativiteit? Stellen met problemen helpen in een creatieve omgeving? Een concreet idée is het opstarten van een plaats waar mensen kunnen komen voor een week of een aantal dagen om aan hun problemen te werken, of voorlichten om problemen te voorkomen. Met Andrew als toekomstig therapeut en ik als verzorgend, crea-bea persoon zijn we op de goede weg ;). Nu heb ik de stap genomen om mijn kennis op het gebied van psychology, counseling en familie en relatie systemen te ontwikkelijken door middel van het volgen van een paar vakken. Aan het eind van dit jaar hebben we ook het aanbod om met een professor en zijn vrouw van de Universiteit naar een ‘marriage intensive’ te gaan. Stellen die op het punt van scheiden staan of in een crisis verkeren gaan vijf dagen naar een ranch in Texas in the middle of nowhere om intensief therapie te krijgen en aan hun huwelijk te werken. Andrew gaat mee om bij de therapie sessies aanwezig te zijn en te leren en ik ga mee als ‘hulp in de keuken’, er wordt doormiddel van heerlijke maaltijden en een mooie omgeving echt voor de mensen gezorgd en ik heb interesse om te leren hoe dat een toegevoegde waarde kan hebben bij deze intense therapie sessies.

In ieder geval… wou jullie laten weten dat ik 2 keer per week een vak volg en super enthousiast ben! Ik heb het op mijn werk zo kunnen regelen dat ik tijdens mijn lunchpauze door werk en een uur langer blijf om te tijd in te halen. Prima geregeld!

2 opmerkingen:

Annelies zei

Hi Jan,

Klinkt goed zeg...en het ziet ernaar uit dat jullie - deels gemeenschappelijke - interesses mooi samenkomen op deze manier!

Heel veel plezier met de lessen: leuk dat je je in zoiets interessants kan vastbijten, heerlijk! Kun je daarmeee het gebrek aan uitdaging/zingeving in je werk mooi opvullen...goed gedaan!

Liefs!

Christian and Erika zei

Cute! I cannot read this, but I amvery excited for your back to school adventure. :)